flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про фальшиві судові повістки застерігає Тарутинський районний суд Одеської області

21 січня 2020, 10:56

Тарутинський районний суд Одеської області застерігає учасників судових процесів та інших громадян від «потрапляння до рук шахраїв». У січні 2020 року мешканці смт Тарутине на адресу його проживання надійшла повістка про виклик до Тарутинського районного суду Одеської області у цивільній справі за позовом АТ «АКЦЕНТ-БАНК» про стягнення боргу за кредитним договором з пропозицією позасудового врегулювання спору із сплатою коштів на рахунок відповідного банку. Відомості, зазначені в повістці (номер справи, час та дата виклику, інші дані щодо укладення кредитного договору) були вигаданими і такими, що не відповідали дійсності, оскільки така справа за позовом банківської установи до Тарутинського районного суду Одеської області не надходила, в провадженні суду не перебувала. В той же час особові дані громадянки в «повістці» були вказані правильні.

Як виявилося, такі документи надсилаються окремими колекторськими фірмами з вказівкою на те, що судову повістку можливо анулювати, сплативши визначену суму на рахунок кредитора.     

Тарутинський районний суд Одеської області рекомендує учасникам судових процесів та громадянам, яким надійдуть такі листи із судовими повістками, перевіряти таку інформацію. У разі отримання повістки, слід звернути увагу, що судові повістки про виклик в судові засідання надсилаються безпосередньо судом (не колекторськими фірмами, громадськими організаціями, представниками аукціонів, тощо) і містять усі необхідні реквізити справи (Єдиний унікальний номер)

На конверті є відмітка «Судова повістка».

При наявності ознак шахрайства, повідомляти правоохоронні органи для відповідного реагування.

Окремо роз'яснюємо, що кожен хто має доступ до мережі Інтернет, може за лічені хвилини перевірити інформацію про надходження та рух будь-якої справи на офіційному сайті суду, зазначивши свої анкетні дані чи вказавши номер справи. Для цього  на порталі «Судова влада України» знайти сайт Тарутинського районного суду Одеської області https://tr.od.court.gov.ua/sud1528/, де у закладці «Громадянам» завантажити закладки «Список справ, призначених до розгляду» https://tr.od.court.gov.ua/sud1528/gromadyanam/csz/ та, заповнивши електронну форму, оперативно  отримати актуальну інформацію.

Крім того, інформацію про надходження чи ненадходження позову до суду відвідувачі суду можуть отримати безпосередньо від працівників апарату Тарутинського районного суду Одеської області у приміщенні суду чи за телефоном канцелярії суду (04847) 3-14-00. У зв'язку з цим, закликаємо громадян бути уважними, ретельно ознайомлюватися з викладеною у поштовій кореспонденції інформацією, перевіряти правильність написання поштових реквізитів та уточнювати всю необхідну інформацію безпосередньо в суді.   

Нагадаємо, що раніше про випадки надсилання громадянам фальшивих судових документів заявляли суди Львівської, Миколаївської, Івано-Франківської та інших областей.

 

 

Прес-служба суду