flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правоосвітницький захід «Чужих дітей не буває»

14 вересня 2018, 10:48

13 вересня 2018 року працівниками Тарутинського районного суду Одеської області спільно з спеціалістами відділу "Тарутинське бюро правової допомоги" та спеціалістами Тарутинського районного центру зайнятості для клієнтів центру зайнятості було проведено правопросвітницький захід "Чужих дітей не буває" в рамках проекту "Я МАЮ ПРАВО".  Це найболючіша тема на сьогодні. Понад 1000 українців сьогодні відстоюють права дітей. А несплата аліментів фактично порушує права дітей на належне утримання. На сьогодні вирішити проблему аліментів можна в декілька етапів та способів.

1етап. Звернутися до приватного адвокату чи до центрів та бюро з надання безоплатної правової допомоги (далі БПД) та шляхом переговорів. Є два шляхи стягнення аліментів:  добровільно та примусово.

2етап. Визначення розміру аліментів. Розмір аліментів не може бути меншим ніж 50 відсотків від прожиткового мінімуму дитини відповідного віку. Також було роз»яснено  про відповідальність за несплату аліментів.

Нагадуємо,що за отриманням консультацій чи роз'яснень з правових питань Ви можете звернутись до відділу "Тарутинське бюро правової допомоги" за адресою: смт Тарутине, ул. Центральна, 124. Тел.04847 4 04 47 також повідомляємо, що по всім питанням стосовно подачі справи до суду, розподілення справи, порядку подачі документів до суду, виконання рішення суду та іншим питанням, громадянам необхідно звернутись до канцелярії суду (каб.№4), знаходиться на 2 поверсі приміщення суду за адресою: Одеська область, смт Тарутине, вул. Красна, 235 тел.(04847)3-14-00, також багато інформації можна знайти на сайті суду: https://tr.od.court.gov.ua/sud1528/

 

Прес-служба суду