flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей 2012

27 вересня 2012, 22:34

         25 вересня 2012 року в Тарутинському районному суді Одеської області було проведено День відкритих дверей для учнів 9-х класів Тарутинської ЗОШ.

     Під час проведеного заходу учнів було ознайомлено з приміщенням суду: заступником керівника апарату Головирських Н.Г.  проведена екскурсія  по залам судових засідань, по бібліотеці суду, канцелярії та кабінету голови Тарутинського райсуду Горбаня Ю.О., показані кімнати для тримання підсудних.

Помічник судді Забунова О.О. розповіла дітям про бібліотеку суду, учні ознайомились з кодексами, законами, періодичною літературою та з іншою літературою бібліотеки.

Помічник судді Карманова Н.І.  ознайомила учнів з роботою програми «Д-3», за якою працюють суди загальної юрисдикції України.

Секретар судового засідання Попозогло З.Д. розповіла про фіксування  судових справ записувальними засобами та показала на прикладі, як відбувається  фіксування судового процесу.

Голова Тарутинського райсуду Горбань Ю.О. виступив  перед учнями з доповіддю, в якій було висвітлено загальні засади роботи судової системи України, розповів про категорії справ, які розглядаються  судами України, зокрема і Тарутинським районним судом Одеської області. Після доповіді учні задавали голові суду питання, які їх найбільш цікавили, наприклад такі, як:

-      які саме вимоги до кандидатів для обрання на посади судді?

-   Про злочини скоєнні неповнолітніми, які надходили на розгляд до Тарутинського райсуду, і умови притягнення неповнолітніх до кримінальної відповідальності;

-      Яка найбільш гучна справа, яка знаходилась на розгляді в Тарутинському районному суді?

Учням цікаво було відвідати Тарутинський райсуд, оскільки саме подібні заходи можливо вплинуть на подальший вибір ними професії юриста.

 

 

Керівник апарату суду                                             О.П. Мудунова