flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-зустріч зі студентами Міжнародного гуманітарного університету

04 жовтня 2023, 17:28

Сьогодні, 4 жовтня 2023 року суддя Петро Кравченко провів онлайн-зустріч зі студентами Міжнародного гуманітарного університету факультету економіки та права та фахового юридичного коледжу.

Тема зустрічі: Профілактика запобігання вчинення кримінальних правопорушень. Призначення покарання та особливості розгляду проваджень в умовах військового стану в Україні.

На прикладі розглянутого кримінального провадження відносно обвинуваченої, яка вчинила злочин передбачений ч.4 ст.185 КК України, студенти дізнались про порядок притягнення до кримінальної відповідальності за злочин вчинений в умовах військового стану, з якої суми (оцінки) викраденого майна передбачена відповідальність та якими доводами та матеріалами керувався суд при призначенні покарання. Суддя наголосив,  що при призначенні покарання має бути досягнута мета покарання, а саме перевиховання та запобігання вчинення обвинуваченим нових кримінальних правопорушень. Окрему увагу було приділено правопорушенням пов’язаних з незаконним перетинанням або спробою перетинання державного кордону в умовах воєнного стану в Україні.

Студенти задавали питання пов’язані з тривалістю проваджень, зокрема чинників, які на це вливають, та чому наразі така велика кількість вакансій у судах.

Захід є важливим та необхідним для сучасної молоді, оскільки окрім закріплення отриманих знань під час навчального процесу, сприяє попередженню вчинення правопорушень та є тим важливим елементом у розбудові правової держави. Судді мають окрім здійснення правосуддя також приймати активну участь у вихованні нашої молоді.