flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗОНАНСНА СПРАВА: суд застосував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту жінці, яка обвинувачується у вбивстві свого чоловіка

28 червня 2023, 11:35

13 червня 2023 року до Тарутинського районного суду Одеської області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням громадянки М. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною  першою  статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

20 червня 2023 року, Тарутинський районний суд Одеської області обрав обвинуваченій М. запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту в період часу з 22:00 год. до 06:00 год. на 60 діб за місцем мешкання до 18 серпня 2023 року. Справа розглядається суддею Тончевою Н.М. Наступне засідання відбудеться 05 липня 2023 року о 15.00 год.

До відома: санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років позбавлення волі.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 514/911/23.

ІНФОРМАЦІЙНО: 22 квітня 2023 року приблизно о 19.45 годин, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, обвинувачена М., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись у приміщенні кухні домоволодіння смт. Бородіно Болградського району Одеської області, вступила у сварку з побутових причин зі своїм чоловіком, в процесі якої вони негативно висловлювались в адресу один одного.

Під час зазначеної події, обвинувачена М., діючи з мотивів особистих неприязних відносин до свого чоловіка, що виникли під час сварки, бажаючи помститися за його висловлювання, які вона вважала образливими для себе, діючи з умислом, спрямованим на позбавлення життя останнього, передбачаючи можливість настання суспільно-небезпечних наслідків у результаті своїх дій, та бажаючи їх досягнення, підійшла до чоловіка та вмисно нанесла ножем, який взяла зі столу приміщення кухні будинку, один удар в область шиї зліва, що призвело до механічної асфіксії від закриття дихальних шляхів кров’ю та стало безпосередньою причиною смерті чоловіка, від якого він помер на місці події.