flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗОНАНСНА СПРАВА: молодого чоловіка засуджено за жорстоке поводження з тваринами строком на 5 років

22 червня 2023, 16:38

22 червня 2023 року Тарутинський районний суд Одеської області ухвалив вирок та визнав винуватим громадянина К., 2003 р.н., мешканця села Малоярославець Перший Болградського району Одеської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною  третьою  статті  299   Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

 

За матеріалами справи встановлено, що 01.07.2022 року, приблизно о 00.10 год., обвинувачений К., перебуваючи в стані алкогольного  сп`яніння, знаходився на території домоволодіння с. Малоярославець Перший Болградського району Одеської області, в якому мешкає його знайома потерпіла П., де на нього почала лаяти собака дворової породи по кличці «Жужа», поряд з якою також знаходились її п’ять цуценят віком біля 4 місяців кожний з чорно-білим та сірим кольором шерсті.

Так, обвинувачений К. реалізуючи свій протиправний умисел, спіймав вказану собаку та застосував свою фізичну силу, за допомогою тканинної мотузки, знайденої на місці події, зв’язав собаці передні лапи, чим обмежив рухливість тварини. Після чого, лезом сокири, яку також знайшов на території подвір’я вказаного домоволодіння, наніс собаці декілька ударів по животу, відокремивши частину її внутрішніх органів, що супроводжувалось гострою крововтратою, спричиняючи таким чином істотний біль та страждання вказаній тварині, та один удар лезом сокири в область шиї собаки, відокремивши від тіла голову собаки, внаслідок чого настала загибель зазначеної тварини.

Після чого, обвинувачений К., продовжуючи свої протиправні дії, діючи з єдиним умислом, направленим на жорстоке поводження з тваринами, бажаючи спричинення загибелі ще й п’ятьох цуценят собаки, які бігали на подвір’ї будинку, відловив їх почергово, після чого, діючи умисно та активно, з особливою жорстокістю та знущанням над хребетними тваринами, за допомогою ножівки для металу, що була при ньому, по черзі кожному з них наніс зубами ножівки численні рвано-різані рани шиї по передній стороні, з пошкодженням крупних кровоносних сосудів шиї, спричиняючи таким чином істотний біль та страждання хребетним тваринам, внаслідок чого від гострої крововтрати настала їх загибель.

Наразі обвинуваченого К. взято під варту в залі суду і буде тримається під вартою до набрання вироком законної сили.  

Вирок суду може бути оскаржений до Одеського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 514/1035/22.

Фото з мережі Інтернет