flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗОНАНСНА СПРАВА: набрав чинності вирок суду, яким ревнивця позбавили волі строком на 7 років

21 червня 2023, 10:37

Як встановлено судом, 14 червня 2021 року приблизно о 00:20 годин, з метою з’ясування стосунків зі своєю колишньою співмешканкою громадянкою Оленою Г., та помсти на ґрунті ревнощі громадянину Миколі Н., з яким вона на протязі трьох останніх місяців спільно проживала, маючи при собі кухонний ніж, проник до домоволодіння останнього, розташованого в селі Малоярославець Перший Болградського району Одеської області.

В подальшому, через незаперті вхідні двері обвинувачений З. проник  до житлової частини домоволодіння, де в спільній кімнаті виявив громадянина Н. разом з громадянкою Г., з яким вступив у сварку на ґрунті ревнощів.

Перебуваючи в спальній кімнаті зазначеного будинку обвинувачений З. під час сварки з громадянином Н., діючи з прямим умислом, з мотивів ревнощів, усвідомлюючи суспільну небезпечність свого діяння та суспільно небезпечні наслідки у виді протиправного заподіяння смерті громадянину Н. та бажаючи їх настання, наніс кухонним ножем, що був при ньому, множинні (не менш чотирьох) ударів в життєво важливі частини тіла, а саме в область грудної клітини зліва, внаслідок яких спричинив громадянину Н. тяжкі тілесні ушкодження, в результаті чого від отриманих тілесних ушкоджень той помер на місці.

Після вчинення своїх протиправних дій обвинувачений З. з місця події зник.

Вироком Тарутинського районного суду Одеської області від 15 травня 2023 року обвинуваченого З. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років, який набрав законної сили 15.06.2023 року.

До відома: санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років позбавлення волі.

В судовому засіданні обвинувачений З. свою вину у скоєнні злочину визнав.

 

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 514/907/21.

 

 

Фото з мережі Інтернет