flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗОНАНСНА СПРАВА: надійшла апеляційна скарга на вирок, яким вбивцю вчительки Кубякіної А.М. засуджено до 12 років позбавлення волі

09 червня 2023, 11:36

Як встановлено судом, 18 січня 2021 року обвинувачений Н. перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, проходячи біля приміщення будівлі колишньої дитячої бібліотеки, зустрівся з потерпілою Кубякіною А.М. В ході спільної бесіди між ними виникла словесна сварка на побутовому підґрунті, під час якої у обвинуваченого виник умисел, направлений на протиправне позбавлення життя Кубякіної А.М. вчительки та громадського діяча.

Реалізуючи свій неправомірний умисел, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, та передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки у виді настання смерті Кубякіної А.М., свідомо припускаючи їх настання, обвинувачений Н., наніс їй множинні (не менш 15) удари кулаком та дерев’яною рейкою довжиною 180 см в життєво важливі частини тіла, а саме по голові та груді, в результаті чого Кубякіна А.М. від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці.

Після вчинення протиправних дій обвинувачений Н. з місця вчинення кримінального правопорушення зник.

Вироком Тарутинського районного суду Одеської області від 27 квітня 2023 року обвинуваченого Н. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років.

До відома: санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років позбавлення волі.

Провину обвинуваченого підтверджено результатами судових експертиз. В судовому засіданні обвинувачений Н. свою вину у скоєнні злочину не визнав.

Не погодившись із судовим рішенням, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу, в якій просить вирок суду скасувати та ухвалити нове судове рішення, в якому обвинуваченого Н. виправдати. 

 

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 514/469/21.