flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗОНАНСНА СПРАВА: чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі за смертельний наїзд на військовослужбовця

28 березня 2023, 15:56

Тарутинський районний суд Одеської області ухвалив вирок та визнав винуватим громадянина Т., 1992 р.н., громадянина України, мешканця Бородінської громади Болградського району Одеської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 5 років.

За матеріалами справи встановлено, що 21 листопада 2022 року, у невстановлений слідством час, водій Т., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння (0,88% етилового спирту), достеменно знаючи, що керування транспортними засобами під впливом алкоголю заборонено, приступив до керування автомобілем ВАЗ 2107. У подальшому в зазначений день, приблизно о 17.30, водій Т., у темний час доби, здійснював рух по зволоженому чистому асфальтному дорожньому покриттю, на якій організований дорожній рух у двох напрямках. Під час руху на проїзній частині вулиці в межах населеного пункту скоїв наїзд на велосипедиста М. (військовослужбовця), який рухався по узбіччю у зустрічному напрямку. В результаті дорожньо-транспортної пригоди, велосипедист М. (військовослужбовець) отримав ТЯЖКІ тілесні ушкодження, в наслідок чого через крововтрату помер. Так, водій Т., не зупинив керований ним автомобіль, навмисно не залишився на місці події, заходів для надання медичної допомоги потерпілому не вжив.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся за вчинене, а також висловив співчуття родині загиблого, вибачення перед потерпілою.

Наразі обвинувачений Т. тримається під вартою до набрання вироком законної сили.  

Вирок суду не набув чинності та може бути оскаржений до Одеського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 514/272/23.

 

ПРЕССЛУЖБА СУДУ